Vores store dejlige unge på 2 år er jo blevet storesøster, og det er mindst lige så stort og en lige så stor omvæltning at blive storesøster, som at blive forældre det er jeg sikker på..
Tankerne har været mange, bliver hun jaloux? Føler hun sig overset når lillebror nu tager så meget tid? Kan hun lide ham? Kan vi overskue hende?

Nu er lillebror 10 dage gammel og det kunne bare ikke gå bedre, Emma elsker sin lillebror. Og vi har fra start inddraget hende så meget så mulig i alt hvad vi gør med lillebror, for når lillebror skal spise, så skal det helst være NU og ikke om 10 min. osv.
Men hvordan inddrager men 2 årig vildbasse i de ting? Og hvilke ting kan hun inddrages i?

Her hjemme er Loke flaskebarn, og det gør at Emma kan være med når han skal spise, hun kan enten sidde ved siden af, eller hun kan sidde ved en af os, og hjælpe med at holde flasken. Hun elsker at få lov til at hjælpe med at gøre flasken klar og gå ind med den.
Når han er vågen får hun lov til at sidde i sofaen og holde lillebror mens vi sidder ved siden af.
Badetiden er nok den hun synes aller bedst om, først så hjælper hun med at gøre badet klar, mærker med albuen, lige som de voksne om vandet er fint, og putter olie i. Når Loke kommer i, så hjælper hun med at vaske ham og så hopper hun selv i bagefter, så kan de lige sidde og hygge lidt inden han kommer op, og hun kan bade lidt videre.
Ved ble skift er hun også med, hjælper med at finde ny ble frem, og finder klude. Hun hjælper med at tjekke bleen, om det er en tisble eller om det er “bom bom” 😀

Hun er så stille og forsigtig med ham, og han får et utal af kys og kram og nus i løbet af dagen, det første hun gør når hun kommer hjem fra vuggestuen er at se om han er vågen. Og inden sengetid skal hun også hen og sige godnat. Hun henter sut til ham og putter dynen på ham..

Jeg er sikker på at netop fordi vi har inddraget hende så meget i alt det her med lille ny, så føler hun sig som en del af det hele, og føler at hun hjælper i stedet for at gå i vejen. Det skal ikke være nogen hemmelighed at tingene da tager længere tid når hun skal være med, men det er det hele værd..
Søskende kærlighed er noget af det største.