»Min mor siger til mig, at jeg jo må forstå, at hun skal til linedance; at hun skal på kursus, til spansk og spille dilettantteater hele foråret. Og i øvrigt på sejltur hele sommerferien. Og det er desværre symptomatisk for hendes generation.«
Jeanette Friis Wøldike

Ja, hvad er det da for en verden vi lever i, tænk at bedste forældre vil have deres eget liv?!? Ufatteligt at de vil være det bekendt.. Altså de forældre der mener at deres børn er andres ansvar! Det ligger mig SÅ fjernt at forvente at mine forældre stiller op og er en del af vores hverdag.. Det er da OS der har valgt at få børn, mine forældre valgte at få børn for 27 år siden og de har gjort deres “pligt”. De har fulgt mig i skole, de har kørt mig til fritids aktiviteter, de har kørt mig til og fra kammerater, de har lavet mad til mig, vasket mit tøj, været i LEGOland, været på ferier, siddet i et utal af timer og lavet perler, tegnet tegninger eller været ude og cykle med mig. Kort sagt de har været forældre. De har opdraget mig, givet mig viden nok til at kunne stå på egne ben når jeg skulle flytte hjemmefra, og selv starte familie.
Nu er jeg flyttet hjemmefra, fået min egen familie, mine egne børn, og har dermed givet mine forældre en ny titel. Mormor og morfar! Og skal de så igen til at have småbørn som en fast del af hverdagen? Nej satme nej…! Mine børn kommer hjem til deres bedste forældre for at hygge, lege og blive lidt ekstra forkælet..
Brænder det hele på, så er jeg ikke et sekund i tvivl om at de står klar til at hjælpe mig. Men det ER og BLIVER vores ansvar som forældre at få det til at hænge sammen. Og når vi en gang i mellem synes at det kunne være dejligt med en børnefri aften, så vil mormor og morfar da også gerne tage børnene. Men det skal passe ind i deres planer også, og det er da også kun rimeligt. Hvis de ikke kan på lørdag fordi de skal til Bingo aften med alle naboerne, så kan jeg da ikke tillade mig at blive fornærmet over det, men i stedet vil jeg da glæde mig over at mine forældre stadig kommer ud og laver nogen ting de holder af.

»Jeg mangler bedstemor eller bedstefar lidt mere i hverdagen. Jeg mangler, at de kommer ind i kampen og hjælper med at sørge for, at det her småbørnsliv bliver tåleligt«
Jeanette Friis Wøldike

Tåleligt? Undskyld mig Jeanette, men har du ikke selv valgt at sætte børn i verden? Hvis du synes det er SÅ hårdt så skulle du/i måske have overvejet det inden i satte 3 børn i verden. Suk… Nogen mennesker burde virkelig ikke have fået børn…!

Vil du læse hele artiklen fra Jeanette Friss Wøldike, så kan du finde den på Politiken.dk